ACTIVATE YOUR SENSES PROJESİ

ACTIVATE YOUR SENSES

Bu projenin amacı, öğrencilerin çevreleriyle olan etkileşimlerinde bedenlerini etkin bir şekilde kullanmalarını, vücudumuzdan ve çevremizden gelen duyuları anlamlandırmalarını sağlamaktır. Özel gereksinimli öğrenciler genellikle sosyal gelişim ve fiziksel gelişim alanında sorunlar yaşarlar. Duyu bütünleme yaklaşımı sayesinde öğrenciler duyularını keşfedebilir ve bu alanlardaki problemlerini çözebilirler. Bu yöntem evde veya okulda profesyonel veya temel araçlarla gerçekleşir. Duyu bütünleme terapisi ile öğrenciler oyun oynayarak öğrenip eğlenebilirler. Projemizde oyunlar ve yenilikçi uygulamalar ile hem eğleneceğiz hem de öğreneceğiz. Projemize aileleri de dahil ederek eğitimin sürekliliğini sağlayacağız. Farklı bölge ve tesislerde görev yapan eğitimcilerin iyi uygulamalarının ve mevcut bilgilerinin paylaşımı sayesinde güzel bir sinerji oluşacaktır. Özel öğrenciler için hazırlanan oyun ve etkinliklerle projeye dahil edeceğimiz öğrencilerimize online olarak birbirleriyle konuşma ve tanışma fırsatı verilecek. Ayrıca dijital yetkinlikleri de gelişecektir. Proje sonunda örnek uygulamalar hazırlanacak ve e-kitap aracılığıyla yaygınlaştırılacaktır.

Projemizin Adı: Actıvate Your Senses

Projemizin Ortakları:

Selen YALÇIN

Projemize Türkiye'den Ortak Olan Okullar:

BTSO Baha Cemal Zağra Özel Eğitim Uygulama Okulu

Hacı Saide Zorlu Özel Eğitim Uygulama Okulu-BURSA

Projemize Yurtdışından Ortak Olan Ülkeler:

Polonya

Romanya