EKPSS BAŞVURU YOL HARİTASI

EKPSS BAŞVURU YOL HARİTASI

30.04.2024 20

ENGELLİ KAMU PERSONELİ KURA İLE BAŞVURU YOL HARİTASI

 

DAYANAK: EKPSS kuraya 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘’ Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik’’ hükümlerine uygun en az %40 ve üzeri engelli olanlar başvurabileceklerdir ( Çocuklar İçin Özel Gereksinim Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik kapsamında alınmış Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu( ÇÖZGER) için Özel gereksinim Kodu2 /Özel Gereksinim Düzeyi Hafif düzeyde (ÖGV) ve üzeri olanlar dahil.

 

“Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” veya “Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik” hükümlerine uygun alınmış %40 ve üzeri Engelli Sağlık Kurulu Raporu olan tüm başvurular kabul edilecektir. Raporlarda ÇALIŞABİLİR İBARESİ ARANMAYACAKTIR. “ÇALIŞAMAZ” ibareli raporların atama sürecinde yenilenmesinin gerekli olabileceği adaya hatırlatılacaktır.

 

KURAYA BAŞVURU TARİHİ: 06 MAYIS- 21 MAYIS 2024 TARİHLERİ ARALIĞINDA BAŞVURU YAPILABİLİR.

 

KURA BAŞVURUSUNA OKULUMUZ ÜÇÜNCÜ KADEME ÖĞRENCİLERİMİZ BAŞVURABİLİR.

 

KURA İÇİN BAŞVURU YAPACAK ENGELLİ BİREYLER, BAŞVURU TARİHİNDE İKAMET ETTİKLERİ İLÇELERDE BULUNAN SOSYAL HİZMET MERKEZLERİNE MÜRACAAT EDEREK ‘ ÖN KABUL VE TAAHÜT BEYANI’ ALMALARI GEREKMEKTEDİR.

 

NASIL BAŞVURUYORUZ ?

 

1.ADIM: Ön kabul ve taahhüt belgesini edinmek için ikamet ettiğiniz ilçede bulunan ilçe sosyal hizmet merkezlerine gidilmesi gerekiyor.

 

ALTINDAĞ İLÇESİ SOSYAL HİZMET MERKEZİ: ALTINDAĞ CADDESİ NO:89 ALTINDAĞ/ANKARA (0312 316 50 11)

 

KEÇİÖREN İLÇESİ SOSYAL HİZMET MERKEZİ.: KARARGAHTEPE MAHALLESİ ŞEHİT SAVAŞ BIYIKLI SOKAK NO: 63 KEÇİÖREN/ANKARA

 

MAMAK İLÇESİ SOSYAL HİZMET MERKEZİ: KARTALTEPE MAHALLESİ TIP FAKÜLTESİ CADDESİ NO: 161/A MAMAK/ANKARA

 

PURSAKLAR SOSYAL HİZMET MERKEZİ: MERKEZ MAHALLESİ BELEDİYE CADDESİ NO:3 PURSAKLAR/ANKARA

 

YENİMAHALLE İLÇESİ SOSYAL HİZMET MERKEZİ: DEMETGÜL MAHALLESİ 412. SOKAK NO:37 YENİMAHALLE/ANKARA

 

İlçe Sosyal Hizmet Merkezlerine giderken yanımızda bulunması gereken belgeler;

 

- %40 ve üzeri engelli olduğunu belirten ÇÖZGER raporu ya da 18 yaşından büyükler için engelli sağlık kurulu raporu nun bir örneği görevli memura teslim edilecek

 

- Kura aday başvuru formu ( ÖSYM nin sitesinden https;/www.osym.gov.tr internet adresinde yer alan aday başvuru formunun bir çıktısını edinerek dolduracaklardır belge okul rehberlik ve psikolojik danışma servisinden de alınabilir)

 

- Öğrenim durumunu gösteren belge (Öğrenim belgesi) Okulumuzdan verilecek.

 

- Nüfus cüzdanı/TC kimlik kartı

 

 

( Tüm bu belgelerle birlikte web kamerayla çekilen fotoğrafta elektronik ortama aktarılacak)

 

2. ADIM: Ön kabul ve taahhüt belgesini alan adaylar ÖSYM başvuru merkezlerinin birinden başvuru işlemlerini şahsen yapacaklardır. ÖSYM BAŞVURU MERKEZLERİNE GİDERKEN aşağıdaki belgeleri yanlarında bulunduracaklardır.

 

  • Ön kabul ve taahhüt belgesi

 

  • Doldurulmuş olan aday başvuru formu ve engelli formu

 

  • Nüfus cüzdanı veya TC kimlik kartı

 

  • Öğrenim durumunu gösterir belge ( öğrenim belgesi)

 

Tüm bu işlemler sonunda ÖSYM aday işlemleri ekranında durumu kontrol etmeniz ve site adresine üye girişi yapabilmeniz için ÖSYM sınav işlemleri merkezinden tarafınıza şifre verilecektir.

Başvuru merkezi görevlisi, adayın bilgilerini ve fotoğrafını elektronik ortama aktardıktan sonra yazıcıdan alacağı Aday Başvuru Kayıt Bilgileri adlı belgeyi kontrol etmesi için adaya verecektir. Aday bu belgeyi dikkatlice kontrol etmeli, fotoğrafı uygun çekilmiş ve diğer bilgileri sisteme doğru olarak işlendiğini kontrol edip imzalamalıdır.

Bir başvuru merkezinden başvuru yapan adayla, başvuru merkezine 45,00 TL hizmet ücreti ödeyeceklerdir.

 

ÖSYM ANKARA BAŞVURU MERKEZİ

Emniyet Mahallesi Gazi Üniversitesi Merkez Kampüsü A Giriş Kapısı yanı Milas Sok. 06560 Yenimahalle /ANKARA 0312. 311 00 83

 

 

 

KURAYA KATILACAK ADAYLAR İÇİN BAŞVURU ÜCRETİ: 75 TL OLUP BU ÜCRET ADAYLAR TARAFINDAN 6- 21 MAYIS 2024 TARİHLERİ ARASINDA BELİRTİLEN BANKA ŞUBELERİNDEN YATIRILABİLİR. (AKBANK, HALKBANK, İŞBANKASI ŞUBELERİNDEN ÖDEME YAPILABİLİR.)

 

 

 

1.5 Kura Sonuçları

 

A) Memur Statüsünde personel istihdam eden

a)10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun eki (I),(II), (III) ve (IV)sayılı cetvellerde yer alan kurumlar ile döner sermayeli kuruluşlar, kanunlarla kurulan fonlar ve kefalet sandıklarına,

b) İl özel idareleri ve belediyeler, il özel idareler ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı müessese, işletme ve döner sermayeli kuruluşlara

c) 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre Devlet memuru istihdam eden diğer kamu kuruluşlarına,

B) İşçi statüsünde personel istihdam eden diğer kamu kuruluşlarına

Engelli personel alımında kullanılacaktır

 

1.6 02.02. 2018 tarihli ve 30320 sayılı ‘Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’’ gereği, EKPSS sonuçları sınavın yapıldığı tarihten itibaren dört yıl geçerlidir. Kura yöntemiyle yerleşmek isteyen adayların kayıtları iki yılda bir alınacaktır. Kura kaydı yaptıran adayla, dört yıl içerisinde gerçekleştirilen engelli memur alımlarına başvurabileceklerdir..

 

DİKKAT: BAŞVURU SÜRECİNİ KAÇIRAN ADAYLAR İÇİN GEÇ BAŞVURU4-5 HAZİRAN 2024 TARİHLERİ ARASINDA ALINACAKTIR.